Support & Downloads

Quisque actraqum nunc no dolor sit ametaugue dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consyect etur adipiscing elit.

s f

Contact Info
198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000

Középiskolás matematika tananyagok -Halmazok

A halmazok témakörét 2 nagyobb részre érdemes bontani. Az elején fontos megismerkedni az alapfogalmakkal és a halmazműveletekkel, úgy mint, metszet, unió, különbség, vagy a rémes komplementer és – most még borzolnám az idegeget – ezek kombinációival. A második részben pedig a Logikai szita 2 és 3 halmazra való gyakorlása a cél.

Ehhez a neten ingyenesen elérhető anyagokat összeszedtem Neked. Az alap magyarázatoktól a összetettebb feladatok szerint építettem fel, így a megértést szolgáló sorrendet alakítottam ki. Ha ezt követed, akkor a végén lévő feladatoktól sem áll ketté a füled.

 

ZANZA TV

https://zanza.tv/matematika/gondolkodasi-es-megismeresi-modszerek/halmazelmelet

https://zanza.tv/matematika/gondolkodasi-es-megismeresi-modszerek/halmazmuveletek

MATEK GYORSTALPALÓ

MATEKING

A matekingen az egész középiskolai anyag ingyenesen elérhető jelenleg, mert jófej módon segíteni próbálják a középiskolásokat. Az egész középiskolás anyag egyébként sem drága, 2450Ft egy egész félévre. Kissé hiányos, nincs benne minden fontos kezdő anyag, de ami fenn van, azok nagyon jók.

Az alábbi linken érkhető el néhány az alap halmazműveletekhez tartozó anyag:

https://www.mateking.hu/kozepiskolai-matek/halmazok/halmazok-metszet-unio-es-egyebek

Itt már a logikai szitával ismerkedhetünk meg:

https://www.mateking.hu/kozepiskolai-matek/halmazok/a-logikai-szita-formula

Ha a fentieket már megnézted, akkor van csak mit begyakorolni, így, ha jót akarsz magadnak, csak akkor gyakorolsz, ha már átnéztél mindent. a linkhez kattints a képre):

A teljes témakört ITT érhető el.

Halmazos érettségi feladatok levezetéssel:

MATEKMINDENKINEK

Itt a halmazok témaköre elég katyvasz, így megérteni nem itt fogod, de, ha már a fentebbi alapokat átnézted, akkor itt klasszul és interaktívan be tudod gyakorolni. Azért van benne néhány jó magyarázt is, amit kár lenne kihagyni, így nagyon lehúzni nem szeretném, csupán ne ezzel kezd! Meg amúgyis, örüljünk, hogy egy ilyen komolyan összerakott interaktív anyagot most ingyen adnak! Fontos, hogy minden megoldásod után megnézheted, hogy jól csináltad-e és, ha nem, akkor a megoldást is levezetve magyarázattal megmutatják neked! 🙂

A linket ITT érheted el.

EGYÉB

A Fodor Zsolt féle videók szerintem szenzációsak. Mindegyik remekmű, bár ő sem megy le dedóba, így csak akkor nézd meg, ha már “haladónak” érzed magad!

Remélem sikerült egy kicsit képbe kerülnöd a halmazokkal és már magabiztosabban tudsz velük dolgozni!